Malerier gjennom historien

Gjennom alle tider har mennesker laget malerier og det første hulemaleriet er datert til et sted mellom 20 000 – 15 000 fkr. Malerier har alltid vært en spennende uttrykksmåte for mennesker, og i dette blogginnlegget skal vi se nærmere på noen forskjellige typer malerier og stiler som har preget samtidshistorien.

Malerier under renessansen

Malerier fra renessansen kjennetegnes av en følelse av dybde. Figurer ble plassert i forgrunnen med gjenstander i bakgrunnen for å skape følelsen av et tredimensjonalt rom. Motivene er vanligvis hentet fra det gamle Hellas, og den mest kjente artisten fra renessansen er Leonardo da Vinci. Malerier fra denne perioden (1300 – tallet) er i dag museenes stolthet.

Malerier under realismen

Malerier under realismen hadde en ting til felles: De gjenspeiler et virkelighetsbilde. Denne stilen vokste fram under 1800 – tallet, og maleriene skildret ofte arbeidere i hverdagen. Kunstneren prøver ofte å skildre omverdenen så sannferdig som mulig uten pynting eller overnaturlige deler.

Malerier under surrealismen

Surrealism är det man idag kallar för modern konst. Målningar behöver inte längre vara sanningsenliga eller logiska eftersom det kan betraktas som ett hinder. Målningarna kan avbilda drömmar, objekt eller figurer med en drömlik framställning.

Leter du etter malerier og kunstverk? Kunstlageret har et stort utvalg av malerier i olje og akryl som har hentet inspirasjon fra de ovennevnte stilene.

0
Din handlekurv
kunstlageret.com