Lerretsbilder – en moderne klassiker fra Italia

Bilder, Lerretsbilder eller Canvas er malt med akryl- eller oljemaling på et slitesterkt lerret som er lager av lin eller bomull. Mange kunstnere foretrekker lin fordi det støver mindre enn et lerret av bomull. Teknologien begynte å bli vanlig å bruke i Italia på 1600 – tallet, men den første kjente lerretsplaten er allerede fra 1400 – tallet. Lerretet er strukket på en treramme og gir en jevn og fin overflate som er lett for kunstneren å male på. Når duken er spent absorberer den også oljefargen lettere og maleriet får et godt tak.

Hva er forskjellen på lerreter og oljemalerier?

Når man snakker om lerret, snakker vi vanligvis om oljemalerier fordi kunstneren bruker oljefarger. Men man kan også bruke fotografiske bilder som man trykker på lerret, og det kan selvfølgelig ikke sammenlignes med oljemalerier.

Er du på jakt etter et maleri? Alle våre malerier leveres klare til å henges opp på veggen. Kunstlageret har et stort utvalg av lerretsbilder som kommer i mange ulike farger, størrelser og med mange flotte motiv. Du finner garantert noe som passer din stil og ditt hjem!

0
Din handlekurv
kunstlageret.com