Akvarellmaling – tre grunnleggende teknikker

I akvarellmalerier brukes vannbasert farge som males i flere lag på papir. Fargen endrer seg etter hvor våt penselen eller papiret er. Her kommer tre grunnleggende teknikker som alle kunstinteresserte og akvarellmalere bør kjenne til.

akvareller og akvarellmaling

1. Vått i vått: Maler du akvarellmaling med våt børste på våt overflate, vannes fargen ut og flyter i hverandre. Dette betyr begrenset kontroll og gir en diffus og uskarp effekt. Denne teknikken finnes i nesten alle akvarellmalerier.

2. Vått og tørt: Med denne teknikken maler kunstneren med våt børste på et tørt papir. Det kan være over en umalt flate eller som et nytt lag over tørket maling. Det skaper en overflate med sterk farge uten spor av penselstrøk.

3. Tørr – teknikk: Ved å male med en tørr børste skaper du «uregelmessige» malestrøk og tekstur i akvarellen. Et eksempel på når dette brukes kan være når du skal male en skimrende lyseffekt på et vann.

Populære akvareller

Akvareller eller akvarellmalerier har blitt veldig populært de siste årene. Lars Lerin er en av Sveriges mest kjente akvarellkunstnere, og i maleriene hans finner du flere grunnleggende og avanserte teknikker. Motivene hans representerer ofte skog og natur, og hvis du leter etter et lignende maleri, anbefaler vi at du sjekker ut maleriet «Birch Way». Den har mange likheter med malerier malt av Lars Lerin. Hos Kunstlageret finner du et stort utvalg av akvarellmalerier og akvareller.

0
Din handlekurv
kunstlageret.com